Takaisin listaukseen

Kesän jääkahvit - 4 viileää reseptiä

Lukuaika 4 min
Kesän jääkahvit - 4 viileää reseptiä

Jääkahvi viilentää ihanasti kesän auringossa - tai piristää, jos kelit eivät suosi. Jääkahvia voi muokata loputtomiin juuri sinun makuusi sopivaksi. Oletko jääkahvin ystävä? Kurkkaa täältä herkulliset jääkahvireseptit!

Jokaiseen jääkahvireseptiin tarvitset kahvia ja jäitä tai jäämurskaa. Jäämurska voi sulaa nopeasti kahvin sekaan, joten murska sopii parhaiten makukahvien tai erittäin tummapaahtoisen kahvin kanssa. Maito on valinnainen ja voit käyttää maun mukaan myös kasvimaitoa. Kahvin kannattaa olla keski- tai tummapaahtoista. Espresso sopii loistavasti jääkahvipohjaksi. Lisäksi voit koristella kahvijuomat kermavaahdolla. Jos haluat lisää makeutta, laita kuuman kahvin sekaan sokeria ennen kuin annat sen hieman jäähtyä.

 

Loppukesän jääkahvit - 4 viilentävää reseptiä

 

Suklaajääkahvi tai Mocha

Herkullisen suklaajääkahvin teet helposti valmiin, kaupasta ostetun suklaakastikkeen avulla. Jos kuitenkin haluat tehdä kaiken alusta asti itse, voit sulattaa tummaa suklaata vesihöyryssä. Esimerkiksi 100 g tummaa suklaata riittää kahteen annokseen.

  1. Aloita keittämällä kahvi.
  2. Anna kahvin jäähtyä jääkaapissa ainakin 30 min ennen tarjoilua.
  3. Kaada hieman tummaa suklaata pitkän lasin pohjalle. Voit valuttaa suklaavanoja myös lasin sisäreunoille.
  4. Lisää jäitä lasiin.
  5. Kaada perään kylmä kahvi.
  6. Lisää tarpeen mukaan maitoa.
  7. Jos laitat kermavaahtoa päälle, voit viimeistellä kahvin suklaahipuin!

Makea ja suolainen salted caramel -jääkahvi

Tämä makean ja suolaisen liitto vie kielen mennessään! Salted caramel -jääkahvi on ihastuttavan helppo, mutta se tuo silti jotain uutta perinteiseen jääkahviin. Tarvitset kahvitarpeiden lisäksi kinuskia, toffeeta tai valmista karamellikastiketta. Voit kuitenkin tehdä karamellin alusta asti itse kattilassa.

Jos teet itse karamellin:

  1. Kaada kattilaan 0,5 dl vettä ja 2 dl sokeria.
  2. Lämmitä keskilämmöllä niin kauan, että seos kuplii. Sekoita koko ajan!
  3. Kun sokeri on täysin sulanut seokseen ja alkaa kuplia runsaasti, tiputa lämpö.
  4. Anna seoksen tekeytyä ainakin 7 minuuttia, jotta karamelli saa kullanruskean värin.
  5. Kun karamelli on valmis, sekoita mukaan 2 dl kermaa. Sekoita tasaiseksi. Jos kerma on jääkylmää, se saattaa tehdä karamellista möykkyistä. Laita kattila takaisin lämmölle, jos tämä tapahtuu, ja sekoita lisää.
  6. Sekoita lopuksi seokseen 3 ruokalusikallista voita, ½ teelusikallista merisuolaa ja ½ teelusikallista vaniljasokeria (maun mukaan). Anna karamellin hieman jähmettyä ennen käyttöä.
  7. Kaada karamellia lasin pohjalle.
  8. Kaada jäähtynyttä kahvia pieni tilkka karamellin päälle ja sekoita.
  9. Tiputa jäät kahviin ja kaada loput kahvista kuppiin.
  10. Voit halutessasi koristella karamellilla myös lasin reunat!

Jos valitset valmiin kastikkeen:

  1. Aloita sekoittamalla hienoa merisuolaa ½ teelusikallisen verran karamellikastikkeeseen.
  2. Laita karamellikastiketta lasin sisäreunoille ja pohjalle.
  3. Kaada jäät ja jäähtynyt kahvi lasiin.
  4. Kaada tarvittaessa valitsemasi maito ja koristele karamellikastikkeella.

 

Lempeä vaniljajääkahvi

Klassinen, mutta aina yhtä toimiva vanilja sopii vahvan kahvin kanssa. Vanilja tuo tasapainoa ja hentoista makeutta kahviin. Tähän reseptiin tarvitset joko valmista vaniljakastiketta tai vaniljasiirappia. Vaniljaa voit lisätä myös vaniljasokerin avulla, jos et halua käyttää vaniljatankoa. Vaniljatangon täytyy hetken maustua maidossa tai kahvissa, jotta se irrottaa makua ennen tarjoilua.

  1. Jäähdytä kahvi kylmäksi.
  2. Kaada jäät lasiin.
  3. Sekoita erillisessä astiassa vaniljasiirappi tai vaniljasokeri, kahvi ja valitsemasi maito.
  4. Kaada kahvi jäiden päälle ja nauti!

 

Mausteinen jääkahvi

Mausteinen kahvi tuo lisäpotkua kahvin aromiin. Kylmänä se ei silti hukkaa lämpöään, vaan korostaa mausteiden eri makumaailmoja. Tähän kahviin tarvitset kanelitankoja ja muskottipähkinää. Voit käyttää molempia myös jauhettuna.

  1. Aloita keittämällä kahvi. Jos mahdollista, kylmähauduttaminen tuo hyvin mausteiden maut esiin.
  2. Jos kylmähaudutus on vaihtoehto, voit laittaa kaksi kanelitankoa ja ripauksen muskottipähkinää kahvin sekaan.
  3. Jos kuitenkin keität perinteisellä tyylillä, voit lisätä kylmään kahviin mausteet hautumaan. Jätä kahvi jääkaappiin ainakin tunniksi.
  4. Kaada jäät lasiin.
  5. Lisää kahvi.
  6. Kaada päälle maitoa tai mantelimaitoa ja nauti!

Lähteet: Budget Bytes, The Girl on Bloor, Snacks and Sips

Parvekkeella on ihana juoda jääkahvia! Katso täältä Avara-kohteet.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit