Kaakao kuuluu pimeneviin iltoihin! Ihaninta on, että kaakao muuntautuu helposti omaan makuun sopivaksi. Tavallinen kaakao käy tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta jos haluat hieman luksusta, kokeile näitä reseptejä.
Reseptien helppous perustuu siihen, että jokainen vaihtoehto on helppo loihtia tavalliseen kaakaoon. Et siis tarvitse monimutkaisia välineitä tai vaikeasti hankittavia raaka-aineita. Tuunaa kaakao mieleiseksesi ja kokeile samalla jotain uutta.
Kaikkiin kaakaoihin voit käyttää tätä pohjareseptiä:
- 2 teelusikallista kaakaojauhetta (vahvan kaakaon saat tummasta kaakaojauheesta)
- 1-2 teelusikallista sokeria maun mukaan
- Hyppysellinen suolaa (suola tuo suklaan maun esiin kaakaossa)
- 2,5 dl maitoa tai maitoa ja kermaa
- Kuumenna kaikki ainekset kattilassa, mutta älä kiehauta suklaata pohjaan. Sekoita ja anna jäähtyä. Odota, että sokeri on täysin sulanut kaakaoon, ennen kuin nostat kattilan pois lämmöltä.
Ihana minttukaakao
- Sekoita pohjareseptiin 1 pala After Eight -suklaata tai sulata minttusuklaa kuumaan maitoon.
- Lisää 1-2 pisaraa piparminttua maun mukaan
- Vispaa kerma ja lisää piparminttua myös kermaan, pursota kaakaon päälle
- Raasta minttusuklaata kerman päälle ja tarjoile
Kermainen Oreo-kaakao
- Murskaa 5 kappaletta Oreo- tai Domino-keksejä sileäksi muruksi
- Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita puolet muruista kerman sekaan
- Laita loput keksinmurut kattilaan muiden kaakaoainesten kanssa ja sekoita
- Kaada kaakao mukeihin, pursota tai lusikoi kerma kaakaon päälle ja tarjoile
Lempeä valkosuklaakaakao
- Paloittele 200 grammaa valkosuklaata kattilaan ja jätä kaakaojauhe pois reseptistä
- Lisää maito ja lämmitä seosta niin, että suklaa sulaa kokonaan
- Lisää seokseen hyppysellinen vaniljasokeria
- Vispaa halutessasi kerma kaakaon koristeeksi ja raasta valkosuklaata kerman päälle
Herkullinen hasselpähkinäkaakao
- Lisää pohjareseptiin ½ teelusikallista kanelia ja hyppysellinen sokeria
- Lisää mukaan 6-7 teelusikallista hasselpähkinälevitettä tai valitsemaasi pähkinälevitettä ja sekoita niin kauan, että levite on sulanut kaakaoon. Kaada kaakao mukeihin.
- Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja asettele se kaakaoiden päälle.
- Murskaa kourallinen pähkinöitä (myös suolapähkinät käyvät, jos haluat yhdistää makeaa ja suolaista) ja asettele ne kerman päälle.
Kahvinystävän mokkakaakao
- Sekoita pohjareseptiin 0,5 dl espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
- Sekoita kaakaoon 1 teelusikallinen vaniljasokeria
- Älä kiehauta vaan lämmitä, jotta kaakaoon ei tule kitkerää makua
- Lisää kermaa seokseen maun mukaan, jos haluat kermaisempaa kaakaota
- Kaada seos mukeihin ja koristele kermavaahdolla tai kaakaojauheella
Lämmittävä chilikaakao
- Lisää 1-4 teelusikallista kanelia pohjareseptiin maun mukaan
- Lisää 1 teelusikallinen muskottipähkinää kaakaoon
- Sekoita kaakaoon hyppysellinen cayennepippuria tai chilijauhetta. Maistele, jotta et vahingossa lisää liikaa tulisuutta kaakaoon. Jos tulisuutta on liikaa, lisää kermaa.
- Kaada kaakao mukeihin ja tarjoile
Vaihtelun vuoksi voit kokeilla myös erilaisia kaakaojauheita, suklaita tai mausteita. Maitona voit käyttää halutessasi täys- tai kevytmaitoa, mutta rasvatonkin maito käy. Jos haluat todella kuohkean ja kermaisen kaakaon, käytä reseptissä sekä kermaa että maitoa. Jos maito ei sovi sinulle, voit käyttää mantelimaitoa tai kauramaitoa kaakaossa. Kokeile eri makuyhdistelmiä, niin löydät lempparisi.
Lähteet: The Recipe Critic, Blendtec
Mikä näistä kaakaoista olisi sinun suosikkisi? Löytyykö sinulta kaakaoresepti, jota et vaihtaisi mistään hinnasta?
Lämmin koti odottaa sinua. Tutustu Avaran kohteisiin täältä!